Menu Wielkanoc 2020

JADŁOSPIS
WIELKANOC 2020

 

Piątek 10.04.2020

Obiad: 18.00.
I danie: barszcz ukraiński, chleb.
II danie: ryba smażona w cieście, ziemniaki, kapusta kwaszona z jabłkiem, sałatka ogórkowo warzywna, kompot  lub: naleśniki z serem bitą śmietaną i owocami.
Deser: owoc.

Sobota 11.04.2020

Śniadanie: od 8.00 do 10.00 ?Stół szwedzki?.
Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, parówka na gorąco, wędlina, ser pleśniowy, ser żółty, pomidor, ogórek, pieczywo, masło, dżem, herbata, kawa, płatki mix, mleko, jogurt.

Obiadokolacja od 18 ? 20 godziny.
I danie: kwaśnica na golonce i żeberkach, chleb.
II danie: kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażane, kompot.
Deser: jogurt.

Niedziela 12.04.2020

Śniadanie: Rodzinna biesiada od 9.00 do woli.
Przystawka: jaja faszerowane.
Dania gorące: żurek staropolski w chlebie, jaja gotowane, biała kiełbasa na gorąco, bigos smakiem Marka przysposobiony.
Zimna płyta: Święconka, schab faszerowany śliwką i morelką, karczek pieczony sposobem Łukasza, schab w galarecie, jajko faszerowane, wędliny i kiełbasy różne rodzaje, sery; żółte i pleśniowe, pomidor, ogórek świeży i konserwowy, chrzan ze śmietaną, musztarda, ketchup, masło, pieczywo, owoce.

Ciasta: baby drożdżowe, mazurek, sernik, jabłecznik.
Napoje zimne: woda mineralna, soki.
Napoje gorące: herbata, kawa, zawsze dostępne.

Święconka, bigos, chleb ze smalcem domowym i ogórkiem kiszonym plus woda mineralna, soki, kawa, herbata, kruche ciasteczka w każdej chwili dostępne.

Obiad: godzina 16.00.
I danie:
rosół z klopsikami i makaronem
II danie:
Fantazja ?Góry Stołowe? (roladki schabowe z papryką i serem pleśniowym, roladki z polędwicy wieprzowej boczkiem zawijane)
Pieczarki smażone, warzywa z wody; marchew koktajlowa, kalafior, brokuł beszamelem nakryte, ziemniaki, sos jogurtowy z czosnkiem i koperkiem
Deser: lody waniliowe w otoczeniu wiśni i bitej śmietany.

Poniedziałek 13.04.2020

Śniadanie: kiełbasa na gorąco, ser biały z polewą rzodkiewkową, mozzarella z pomidorami, jajecznica, jajko w majonezie, taca serów, taca wędlin i kiełbas, ciasta, płatki, mleko, pieczywo, dżem, masło, musztarda, ketchup, woda mineralna, sok, herbata, kawa.

Święconka, bigos, chleb ze smalcem domowym i ogórkiem kiszonym plus woda mineralna, soki, kawa, herbata, kruche ciasteczka w każdej chwili dostępne.

Obiad: godzina 16.00.
I danie: zupa brokułowa krem z płatkami migdałów lub żółtym serem i grzankami.
II danie: zrazy wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, sałatka z buraczków, seler z orzechami, czerwona kapusta z rodzynkami, kompot.
Deser:
szarlotka z lodami sosem czekoladowym okraszona.

Wtorek 14.04.2020

Śniadanie: parówka na gorąco, pasta rybna, jajecznica na maśle, wędliny, ser żółty, ser biały z jogurtem i szczypiorkiem, płatki, mleko, pomidor, ogórek, chleb, masło, musztarda, ketchup, dżem, woda mineralna, soki, kawa lub herbata do woli.

 

Smacznego życzą
Właściciele



Zapytanie rezerwacyjne