Jadłospis HP Święta Bożego Narodzenia 2017

Sobota 23.12.2017.

Obiad; 18.00

I danie; kwaśnica na żeberkach, chleb.

II danie; golonka z wody, ziemniaki, kapusta zasmażana, sałatka ogórkowo

warzywna, owoc, kompot

Niedziela 24.12.17. Boże Narodzenie

Śniadanie; od 8.00 do 10.00 „Stół szwedzki”

Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, parówka na gorąco, płatki, mleko,

wędlina, ser pleśniowy, ser żółty, jogurt, pomidor, ogórek, pieczywo, masło,

dżem, herbata, kawa.

Wigilia 17.00 do woli

1. Sałatka śledziowa w jabłku ukryta

2. Barszcz z uszkami

3. Karp smażony

4. Łosoś smażony

5. Zestaw surówek

6. Ziemniaki z wody

7. Kompot z suszu

8. Sałatka owocowa

9. Ryba po grecku

10. Pierogi z kapusta i grzybami

11. Groch z kapustą

12. Karp w galarecie

13. Śledź w śmietanie

14. Makiełki

15. Kutia

16. Ciasto – makowiec i sernik

17. Owoce

18. Soki 0,25 na osobę

19. Woda mineralna 0,25 na osobę

20. Kawa, herbata na życzenie w podgrzewaczach.

Poniedziałek 25.12.17.

Śniadanie; Rodzinna biesiada od 9.00 do woli.

Dania gorące; kiełbasa na gorąco, bigos smakiem Marka

przysposobiony{przez całe święta dostępny}.

Zimna płyta; schab faszerowany, karczek pieczony, wędliny różne rodzaje,

sery; żółte i pleśniowe, pomidor, ogórek świeży i konserwowy, chrzan ze

śmietaną, musztarda, ketchup, masło, pieczywo, owoce.

Ciasta; makowiec, sernik, jabłecznik.

Napoje zimne; woda mineralna, soki.

Napoje gorące; herbata, kawa, zawsze dostępne.

Obiad; około godziny 16.00.

I danie;

Rosół z klopsikami lub makaronem

II danie;

Fantazja „Góry Stołowe” {sakwa schabowa papryką, pieczarkami i cebulką

faszerowana, roladki z polędwicy wieprzowej boczkiem zawijane}

warzywa z wody; marchew koktajlowa, kalafior, brokuł beszamelem

nakryte, ziemniaki z wody, sos jogurtowy z czosnkiem i koperkiem

Deser; Lody waniliowe w otoczeni wiśni bitą śmietaną nakryte.

Wtorek 26.12.17.

Śniadanie; żurek staropolski, biała kiełbasa na gorąco, ser biały z polewą

rzodkiewkową, jajko faszerowane, mozzarella z pomidorami, ser żółty, wędlina,

ciasto, pieczywo, dżem, masło, woda mineralna, sok, herbata, kawa.

Ciasta; makowiec, sernik, jabłecznik.

Napoje zimne; woda mineralna, soki.

Napoje gorące; herbata, kawa, zawsze dostępne.

Obiad;

I danie; zupa brokułowa krem z płatkami migdałów lub żółtym serem i

grzankami.

II danie; zrazy wołowe w sosie własnym, kluski śląskie, sałatka z

buraczków, seler z orzechami, czerwona kapusta z rodzynkami, kompot.

Deser;

Szarlotka z lodami sosem czekoladowym okraszona.

Środa 27.12.17. „Stół szwedzki”

Śniadanie; parówka na gorąco, pasta rybna, płatki na mleku, jogurt, wędlina,

ser żółty, pomidor, chleb, masło, musztarda, ketchup, dżem, woda mineralna,

sok, kawa lub herbata.

25 i 26.12.16 Bufet – kawa herbata ciastka bankietowe oraz bigos dostępny o

każdej porze dnia.

 

Smacznego życzy

Mateusz Marek Hoderny



Zapytanie rezerwacyjne